FETÖ, Eski Müdüre Sahte İmzayla Kumpas Kurmuş
Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının, Eski Tarım Müdürü Namet Sevinç’e sahte isimle kumpas kurduğu ortaya çıktı.
Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının, Eski Tarım Müdürü Namet Sevinç’e sahte isimle kumpas kurduğu ortaya çıktı.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...
Bingöl’de görev yapan eski İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namet Seviinç’in, FETÖ tarafından sahte imzalarla yapılan kumpas sonucu görevinden alındığı ortaya çıktı. Yıllardır hukuk mücadelesi veren Sevinç’in mahkeme kararlarında gerekçe haline getirilen tutanaklardaki imzaların sahte olduğu ortaya çıktı.
ADLİ TIP KURUMU ONAYLADI
İstanbul Adli Tıp Kurumunun 10/12/2014 tarih ve 9700 sayılı raporu ile bu tutanaklardaki imzaların Eski İl Müdürü Namet Sevinç’e ait olmadığı ortaya çıktı.Yine; Fizik İnceleme ve Kriminal Bilim Uzmanı Doküman İnceleme Uzmanı Fizik Yüksek Mühendisi Dr. Özlem Karslı ile Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Lab. E. Doküman İnceleme Uzmanı Mustafa Kariptaş'ın imzalarını taşıyan uzman teknik mütalaa raporuna göre; ‘Bahse konu tutanaklardaki imzaların Namet Sevinç’e e ait olmadığı söz konusu imzaların bu tutanakları düzenleyen polis memurlarından Ö.A’a ait olabileceği kanaatine varılmıştır’ denildi.
MAHKEME TARAFINDAN TESPİT EDİLDİ
Bu raporlara bağlı olarak; Bingöl 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 19/12/2014 tarihli kararı ile dava konusu tutanaklardaki imzaların Namet Sevinç’e ait olmadığına karar vermiş ve aynı kararda itiraz yolu gösterilmesine rağmen hiçbir makam, mevki ve kişi tarafından bu karara itiraz edilmemiş ve karar kesinleşmiştir.Bahse konu olayın olduğu iddia edilen Haziran 2010 tarihinde; bu işlemi yapanların elini güçlendirmek adına Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde başlattıkları inceleme neticesinde; dönemin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılarından Bihter Pekel Kılıç imzasını taşıyan kararda; ‘ mevcut olayda suç işlendiğini gösterir herhangi bir delil ve emarenin bulunmadığından bahisle söz konusu olayda herhangi bir suç ve suç unsurunun bulunmadığı anlaşılmakla mevcut olay hakkında ‘kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına’ 21/06/2010 tarihinde karar vermiş ve bu karara da itiraz eden olmadığından kesinleşmiştir.
DAVAYI RED EDENLER FETÖ’DEN ALINMIŞ
Diğer taraftan Eski İl Müdürü Namet Sevinç’e ait Dava Dosyasını inceleyen Danıştay 2. Dairesi Tetkik Hakimi; Dava ile ilgili görüşünde şu ifadelere yer verdi:
“Bahse konu iddialar İl Müdürünün yöneticilik görevinden alınmasını gerektirecek nitelik ve ağırlıkta bulunmadığından İl Müdürünün yine yönetici olarak atanması gerekirken Bakanlığa Uzman olarak atanmasına ilişkin işlemde hukuka ve hizmet gereklerine uyarlık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle davanın reddi yolunda İdare Mahkemesi kararının bozulması gerekir demesine rağmen bu kararı ret eden aynı dairede kurul üyesi olarak görev yapan ve kurul çoğunluğunu oluşturan ve kararda imzası bulunan üyelerden 3 kurul üyesi 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde meydana gelen Paralel Darbe Girişimi kapsamında görevden uzaklaştırılarak gözaltına alınmışlardır.”
“İŞİMİZ CEMAATİN İSTEDİĞİ KİŞİLERİN GÖREVDE KALMASINI SAĞLAMAKTI”
15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı gerçekleştirilen Paralel Darbe Girişimi kapsamında gözaltına alınan Danıştay Hâkimlerinden Ebubekir BAŞEL’in Cumhuriyet Savcısına verdiği ifade ise şu şekilde:
“Cemaatten bir talep gelince İ.A bunu alarak o yerdeki hizmetten olan başkan ve üyelere götürür. Bu bir talimat gibidir. Başkan ve üyeler bu talimatı yapmamazlık edemezler. Zaten İ.A kişisel isteklere değil, hizmet hareketi için gerekli olan iş takibini götürür verirdi. Örneğin bir bakanlıkta genel müdür görevden alınmışsa, bu kişi dava açtığı taktirde tekrar göreve gelmesi sakıncalı görülürse İ.A, bu isteği davanın bakıldığı başkan ve üyelere verilirdi.
Bunlarda bu talimatın hizmetten geldiğini anladığı için yardımcı olmak amacıyla gereğini yerine getirmeye çalışır ve getirir. Eğer başkan ‘hizmet’ hareketinden değilse o istekler üyelere iletilir, üyeler aracılığıyla yerine getirilmeye çalışılır. ‘hizmet hareketi’ olarak bizim konumuz bürokraside yeni bir durum yaratmak ve bunu engellemeye çalışan kişileri bertaraf etmekti.Bu harekete uygun olmayan kişilerin görevden alınması ve tekrar yeniden yargı yoluyla görevine dönmesi bu şekilde engelleniyordu. Görevden alınan ‘Hizmet’ içindeyse ve hizmete yardım ediyorsa mutlaka bunun lehine karar çıkarılmasına çalışılıyordu. Ancak o dönem itibarıyla hizmete yakın bir kişinin görevden alınması söz konusu olmuyordu. Ben hizmete yakın kişilerin örneğin imar, ihale gibi davalarının lehlerine sonuçlanması sürecini bilemiyorum. Sadece görevden almalarla ilgili kısma bizzat şahit oldum.”
Eski Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namet Sevinç, Ağustos 2010 tarihinde görevinden alınmıştı.